Klicek logo



Dětský hospic Děti v nemocnici Herní práce Rozdělená rodina Letní tábory
 



Úvodní stránka

O nás

Sdružení Klíček

Publikace
sipka Archiv

Výroční zprávy

Webové aktuality

Ubytovna ve FNM

Cesta do Malejovic

Jak můžete pomoci?

Poděkování

Zajímavé odkazy

Kontakt
 

WEBOVÉ AKTUALITY 2016


Pozvánka na Tříkrálový koncert

Leden 2017 : Už řadu let pořádáme se začátkem nového roku Tříkrálový koncert - společné zpívání známých i méně známých koled, jímž se symbolicky loučíme s dobou vánoční a odvážně vstupujeme do nového roku.
Srdečně všechny zveme do malého dřevěného kostelíka sv. Františka z Assisi v ulici Na Habrovce na Praze 4, kousek od stanice metra Budějovická.
Letos se koncert koná v neděli 8. ledna od 16.00 hodin.
Kostel je vytápěný, všichni příchozí dostanou malý zpěvníček a možná i trochu cukroví.
Vstupné je zcela dobrovolné, pozvánku si můžete stáhnout ZDE.

Vánoční Svižník 2016

Prosinec 2016 : Krátce před Štědrým dnem jsme za našimi příznivci a podporovateli vypravili další číslo nepravidelného nadačního zpravodaje Svižník. Protože Svižník odchází na více než pět tisíc adres, snažíme se samozřejmě co nejvíce snížit cenu poštovného - zpravodaj proto rozesíláme jako obchodní psaní, což ale znamená, že všechny zásilky musíme napřed roztřídit podle příslušných poštovních uzlů a svázat do balíčků. Tomu předchází mnoho hodin strávených plněním obálek a nalepováním štítků - nálada svižníkových brigád trochu připomíná atmosféru při někdejším draní peří, jen jde o úkony poněkud rozmanitější a logisticky náročnější.
Nejnovější Svižník si můžete přečíst TADY.

Pozvánka na adventní koncert

Prosinec 2016 : Srdečně zveme všechny naše příznivce a přátele na tradiční Benefiční adventní koncert Nadačního fondu Klíček, který se – tentokrát trochu méně tradičně – koná v Kostele sv. Kříže v ulici Na Příkopech 16 v Praze 1.
Koncert proběhne ve středu 14. prosince 2016 od 18:30.
Na programu budou skladby J.S.Bacha, K.B.Kopřivy, W.A.Mozarta a J.C.Vodňanského, vystoupí ženský pěvecký sbor Iuventus Paedagogica, flétnový kvartet Flautus Vocis a dále houslisté Gabriela Kubátová a Jakub Janský, sopranistky Jitka Šafářová a Johana Růžičková a klavírista Jiří Beránek.
Vstupné dobrovolné, pozvánka ke stažení ZDE.

Omluva v Pražském deníku
Listopad 2016 : Ve středu 30. listopadu otiskl Pražský deník naše vyjádření k nekorektnímu článku z 15. listopadu a připojil k němu svou omluvu (viz ZDE); internetová verze článku byla už několik dnů předtím stažena z webových stránek Pražského deníku. Pan šéfredaktor nám zároveň slíbil, že se Pražský deník k tématu ubytovny v budoucnu vrátí. Děkujeme.

K článku v Pražském deníku

Listopad 2016 : V úterý 15. listopadu vyšel v Pražském deníku článek, který se vrací k situaci s motolskou ubytovnou.
S autorkou textu jsme byli domluvení na autorizaci vět, které jsou nám v textu vkládány do úst - autorizace sice proběhla, text však přesto vyšel v neautorizované podobě. Článek navíc obsahuje prokazatelně nepravdivé údaje, a samotný způsob, jakým o naší práci a o motolské ubytovně referuje, nás poškozuje (tak trochu nám nasazuje psí hlavu) a čtenáře uvádí v omyl.
Obrátili jsme se proto na šéfredaktora s žádostí o nápravu - situaci zhruba shrnujeme v následujícím textu (který ale ještě není oficiálním prohlášením k článku ani jeho opravou).

Děkujeme za Vaši podporu!

Listopad 2016 : Moc děkujeme za všechna slova podpory, která v souvislosti s vystěhováním ubytovny dostáváme. Vyklizení vnímáme jako vynucené přerušení naší práce a celou situaci nepovažujeme za uzavřenou. Kromě rozkrytí důvodů, které stojí v pozadí snahy ředitele nemocnice o ukončení naší práce, budeme dál usilovat o nalezení způsobu, jak ubytovnu přes momentální přerušení jejího chodu zachovat.
Nakonec - kompletní vyklizení prostor nám i s odvozem trvalo jeden den, přesněji 16 hodin. Při dobré vůli tedy stačí jediný den i k tomu, aby se vybavení zase vrátilo zpátky, ať do původních nebo do jiných prostor.
A dál se také budeme snažit i o to, aby se konečně podařilo vybudovat samostatnou ubytovnu, kde by se naše práce mohla rozvinout a my bychom pak lépe – tedy na větší ploše, a tudíž i s pohodlnějším zázemím – mohli sloužit ještě více lidem. Ostatně: projekt na vybudování samostatného rodičovského střediska jsme opakovaně předkládali vedení motolské nemocnice už před více než dvaceti lety…

Vyklizení rodičovské ubytovny ve FN Motol

Listopad 2016 : V pondělí 31. 10. jsme vystěhovali svépomocnou ubytovnu, o niž jsme se uplynulých 23 let starali ve FN Motol v Praze, neboť k tomuto datu vypršela výpovědní lhůta, kterou jsme od nemocnice dostali.
Vedení motolské nemocnice se v médiích snaží tento krok bagatelizovat a tvrdí, že naši práci vítá, že nám nabídlo možnost v naší práci na půdě FNM pokračovat, a dokonce, že nám byly nabídnuty náhradní prostory. Nic z toho, žel, pravda není - nabídnuta nám byla pouze možnost příležitostně využívat společenskou místnost vedle ubytovenské vrátnice, což ovšem se zachováním naší práce nemá nic společného.
Tlak na vyklizení prostor trval od dubna letošního roku, důvody, kterými ředitel nemocnice své rozhodnutí podkládal, se průběžně měnily a nezakládaly se navíc na pravdě: pokusili jsme se je shrnout a okomentovat v samostatném souboru ZDE. Vývoj posledního měsíce je pak formou otázek a odpovědí shrnut TADY.
Výmluvným ohlédnutím za pondělním stěhováním je následující fotogalerie Ludvíka Hradilka na serveru Aktuálně.cz.

Pozvání na Den otevřených dveří

Říjen 2016 : Připomínáme, že v sobotu 22. října od 14:00 hodin až do večera budeme mít v našem respitním hospicovém domě v Malejovicích tradiční Den otevřených dveří, spojený se skromnou oslavou čtvrtstoletí existence Nadačního fondu Klíček.
Zahrát přijede hudební uskupení Marná snaha a v 18:00 hodin vystoupí brněnské Divadlo Líšeň s představením Sávitrí.
Srdečně zveme naše přátele a pomocníky i všechny ty, koho naše práce zajímá a chtějí se o ní u čaje a koláčů dozvědět více. Pro ty, kdo v Malejovicích dosud nebyli, je cesta popsána TADY, cestujícím veřejnou dopravou můžeme nabídnout převoz z Uhlířských Janovic. Pozvánka k vytištění ZDE.

Petice za zachování rodičovské ubytovny

Květen 2016 : Jak jste možná zaregistrovali, naše svépomocná rodičovská ubytovna v motolské nemocnici je po třiadvaceti letech svého fungování opět v ohrožení. Celý příběh - včetně jeho odrazu v médiích a včetně naší korespondence s vedením motolské nemocnice, podrobně zachycujeme na naší facebookové stránce, která od podzimu loňského roku zvolna přebírá úlohu hlavního nástroje pro aktuální referování o naší práci.
Ve snaze o zachování ubytovny vznikla i petice - a protože ne každý s Facebookem pracuje, můžete si text petice stáhnout i ZDE, podpisový arch potom TADY.
Za veškerou podporu budeme rádi.

Vzkaz pro naše dárce – máte od nás potvrzení?
Únor 2016 : V uplynulých dnech jsme dokončili rozesílání potvrzení dárcům, kteří nám v loňském roce přispěli částkou tisíc a více korun (u nižších částek vystavujeme potvrzení na vyžádání) a na něž jsme měli poštovní nebo e-mailovou adresu.
Pokud jste nám přispěli, ale žádné potvrzení Vám dosud nedošlo, ozvěte se nám, prosíme, co nejdříve - potvrzení Vám po identifikaci platby vystavíme obratem a zašleme v listovní či elektronické podobě. Kontaktovat nás můžete buď telefonicky na čísle 775 204 109, nebo e-mailem.

Termín letního tábora 2016

Únor 2016 : Po důkladném zvážení všech letošních plánů a možností jsme stanovili termín letošního letního tábora.
Na rozdíl od předešlých let tábor tentokrát neproběhne koncem července, ale až v polovině srpna: od soboty 13. 8. do soboty 27. 8., tedy v období zralého léta. Díky ohňům v týpí a pojistce v podobě pohodlného zázemí našeho nadačního domu nemusíme mít strach ani z chladných rán, a děti školou povinné mohou účastí na táboře využít prázdninový čas (téměř) beze zbytku.
Bližší informace k táborovému pobytu se na webu objeví počátkem dubna, nezapomeňte si ale letošní termín už teď označit ve svém kalendáři!

Pozvánka na koncerty

Prosinec 2015 : Přijměte prosím naše pozvání na dva tradiční koncerty, jež jsou pro nás neodmyslitelně spojeny s časem Adventu a Vánoc:
Adventní koncert se letos uskuteční opět v kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí v Praze, a to ve čtvrtek 17. 12. v 19:00 hodin. Na programu bude duchovní hudba známých i méně známých autorů.
Tříkrálový koncert se - a to již podesáté - odehraje v kostelíku sv. Františka z Assisi v Praze 4, v ulici Na Habrovce, (u metra C - Budějovická) v neděli 10. ledna 2016 od 16:00 hodin.
Pozvánky ve formátu pdf si můžete stáhnout ZDE.


STARŠÍ ZPRÁVY NALEZNETE V ARCHIVU WEBOVÝCH AKTUALIT.
 



O nadačním fondu Klíček | Kontakt | Webmaster
Copyright © 2005-16 Nadační fond Klíček